Zöldséges virsli pörkölt
Ez az étel úgy született meg első alkalommal, hogy mindössze egy kis csomag virslim volt itthon, és abból illett volna valami ebédet összehoznom úgy, hogy azzal mind a hárman jól lakjunk. Mivel a virslit nem találtam elég kiadósnak úgy gondoltam kicsit felturbózom, körül néztem itthon mit is tehetnék hozzá, és akkor láttam meg a fagyasztóban kb. 15 dkg zöldségkeveréket.
Hogy milyen zöldséget használok az mindig attól függ mi van éppen itthon, de általában finom főzelék alapot, mexikói zöldségkeveréket használok. A fűszerezést is ehhez igazítom rendszerint.
Hozzávalók:
egy csomag virsli (20-25 dkg)
egy közepes fej hagyma
15-20 dkg zöldségkeverék
kb.2-3 evőkanál olaj
pirospaprika
só ízlés szerint vagy ételízesítő (ez utóbbiból én egy teáskanálnyit adok hozzá)
fűszerek ízlés szerint, avagy ki mit szeret:
őrölt fekete bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
ha van otthon (elhagyható) tehetünk bele egy kis doboz sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet, esetleg pár evőkanál lecsót
Első neki futásra megpucoljuk a hagymát, és felaprítjuk kockára. 2-3 evőkanál olajon aranysárgára sütjük. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, megszórjuk egy mokkáskanál piros paprikával, elkeverjük. Ilyenkor keverhetjük hozzá a paradicsomlevet. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a zöldségkeveréket, elkeverjük és felengedjük vízzel. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Lefedjük a lábast és kb. 20 perc múlva (mikor már majdnem teljesen puha a zöldség) hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Ismét lefedjük a lábast és 2-3 perc múlva lezárjuk a gázt (már akinek nem villany tűzhelye van).
Tálalhatjuk tésztával, rizzsel, és adhatunk hozzá tejfölt is.
Az én fiam ezt az ételt is szelektálja, a zöldséget naná, hogy nem eszi meg belőle.
A zöldségek főzési ideje mindig attól függ, hogy éppen mit használunk és az sem mindegy, hogy konzervből vagy fagyasztott zöldségből készítjük az ételt. (Szóval, ha konzerv zöldséget használunk, akkor lehetőleg ne 20 percig főzzük, mert akkor max. zöldség pempő lesz a végeredmény.)
Mivel rohanós napom volt, fázis fotókat nem volt időm készíteni, sőt a képen már csak a maradék látható.(Elfelejtettem frissiben fényképezni.) Z.
Hogy milyen zöldséget használok az mindig attól függ mi van éppen itthon, de általában finom főzelék alapot, mexikói zöldségkeveréket használok. A fűszerezést is ehhez igazítom rendszerint.
Hozzávalók:
egy csomag virsli (20-25 dkg)
egy közepes fej hagyma
15-20 dkg zöldségkeverék
kb.2-3 evőkanál olaj
pirospaprika
só ízlés szerint vagy ételízesítő (ez utóbbiból én egy teáskanálnyit adok hozzá)
fűszerek ízlés szerint, avagy ki mit szeret:
őrölt fekete bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
ha van otthon (elhagyható) tehetünk bele egy kis doboz sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet, esetleg pár evőkanál lecsót
Első neki futásra megpucoljuk a hagymát, és felaprítjuk kockára. 2-3 evőkanál olajon aranysárgára sütjük. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, megszórjuk egy mokkáskanál piros paprikával, elkeverjük. Ilyenkor keverhetjük hozzá a paradicsomlevet. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a zöldségkeveréket, elkeverjük és felengedjük vízzel. Ezután fűszerezzük ízlés szerint. Lefedjük a lábast és kb. 20 perc múlva (mikor már majdnem teljesen puha a zöldség) hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Ismét lefedjük a lábast és 2-3 perc múlva lezárjuk a gázt (már akinek nem villany tűzhelye van).
Tálalhatjuk tésztával, rizzsel, és adhatunk hozzá tejfölt is.
Az én fiam ezt az ételt is szelektálja, a zöldséget naná, hogy nem eszi meg belőle.
A zöldségek főzési ideje mindig attól függ, hogy éppen mit használunk és az sem mindegy, hogy konzervből vagy fagyasztott zöldségből készítjük az ételt. (Szóval, ha konzerv zöldséget használunk, akkor lehetőleg ne 20 percig főzzük, mert akkor max. zöldség pempő lesz a végeredmény.)
Mivel rohanós napom volt, fázis fotókat nem volt időm készíteni, sőt a képen már csak a maradék látható.(Elfelejtettem frissiben fényképezni.) Z.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése