A gofri....

  Ha valakinek nincsen gofrisütője, akkor valóban nem tartozik az olcsó édességek közé. Miután az én kisfiam rendszerint tonna számra zabálta a gofrit a Mamáéknál, úgy döntöttek, hogy jobb lesz, ha én magam sütök a gyermeknek, így egyik karácsonykor megajándékoztak egy üzletlánc saját márkás gofrisütőjével.
Ha jól emlékszem jelenleg a 4.-számú ugyanazon márkájú gofrisütőnél tartunk, ugyanis mindegyik bemondta az unalmast, ez utóbbi csak azért nem, mert pár havonta egy alkalommal veszem elő és akkor is kb. 10-12 db gofrit sütök meg benne.
Mivel az utolsó, nálam lévő darabnak lejárt a garija, ezt már tényleg kímélő üzemmódban használom. Kénytelen voltam vigyázni rá, mert A Papa nem  volt elragadtatva attól, hogy pár havonta cseréltetni kell, és a vevőszolgálati munkatársak már nem voltak olyan rugalmasak, mint a kezdet kezdetén. Hogyan tegyük tönkre a gofrisütőt? Borzasztóan egyszerű: keverj ki dupla annyi tésztát, mint amit normál esetben leírnak egy receptben, és mielőtt a végére érnél a sütésnek, túlmelegszik és többet nem kapcsol be a sütő.
  Mostanában nem is szeretek gofrit sütni, mert úgy érzem, ezért a pár darabért, ami sütés után perceken belül elfogy, kár elővennem, összemaszatolnom egy tálat, aztán még a sütőt is törölgethetem. Apa és fia pedig  kopogó szemekkel kérdezik, hogy csak ennyit sütöttél? Hol van a többi?

Egy gyümölcsös gofri recept:
Hozzávalók:
25-30 dkg finomliszt
2 tojás
1 csipet só
10 dkg  margarin (vagy helyettesíthető 1 dl étolajjal)
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukor
1 bögre tej
és valamilyen gyümölcs: pl. 2 db alma vagy 2 db körte, ezekhez teszek egy kis őrölt fahéjat
ha olyan kedvem van, akkor 1 evőkanál cukrozott kakaóport is szoktam bele tenni

  A gyümölcsöket megmosom, megpucolom és lereszelem.
Ilyenkor már be szoktam dugni a sütőt melegedni, mire kikeverem a tésztát általában jó is lesz. A tojásokat mosás után felütöm egy bögrébe, és a gyümi tetejére  öntöm. Hozzáadom a  margarint, amit  mikóban felolvasztok egy magas falú bögrében  (de valamikor így is pucolhatom a mikrót), akinek van kedve/türelme
lábasban is olvaszthatja, de én a tojásos bögrét szokatm elöblíteni és abba rakom a margarint, nehogy még egy edényt el kelljen mosogatnom. Sózom, cukrozom, fahéjazom (csapott mokkás kanálnyit) majd hozzáadom a tej felét, végül a lisztet (pár kanál híján) és a sütőport. Kikeverem és, ha túl sűrűnek találom, akkor hozzáadom a maradék tejet, ha túl hígnak találom pedig a maradék lisztet adagolom hozzá evőkanalanként. Ez megint attól függ, hogy a gyümölcs mennyi levet ereszt. (Palacsinta tésztánál sűrűbb legyen.)

Ne felejtsétek el a sütőt kiolajozni mielőtt használnátok, mert én már jártam úgy, hogy elfelejtettem, aztán nem győztem kivakarni belőle a leragadt tésztát! Zaarah

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések