Kandírozott narancsos gofri
Nézzétek el Nekem, hogy megint egy gofri recepttel jövök, de mentségemre legyen, hogy készültem fázis képekkel! Eredetileg valami élesztős süteményben gondolkodtam, de az élesztő megadta magát (pár hete már a hűtőben tengődött), kisfiam pedig gyors finomságra vágyott (na jó, nem szépítek: hisztizett).
Az urammal való közös alkotás eredménye.
Hozzávalók:
25-30 dkg liszt
3 tojás
10 dkg margarin
kb. 3 dl tej
egy zacskó sütőpor
egy csipetnyi só
4 evőkanál cukor
kandírozott narancs (ízlés szerinti mennyiségben)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A margarint felolvasztottam egy tálban ( a mikróban), majd a (tiszta) tojásokat a közepébe ütötte az Uram.
Én meg kattintgattam a fényképezővel.
Ezután hozzáadtuk a szilárd alapanyagokat: a sót, lisztet, cukrot, sütőport a fahéjat. (Kinek mi volt éppen a keze ügyében.)
Hozzáöntöttük a tejet, és utolsó lépésként beleszórtuk a kandírozott narancsot, majd habverővel elkevertük. (Ha túl sűrűnek találjuk, akkor öntsünk még hozzá egy kis tejet. Én olyan állagúra szoktam keverni, mint a piskóta tészta. Az sem jó, ha túlzottan folyik, meg az sem, ha sehogy nem akar a kanálról a sütőbe kerülni, mert akkor tuti mindent összemaszatolunk vele.)
Hogy mindenkit megnyugtassak: nem felejtettem el kiolajozni a sütőt! A tésztát az előmelegített sütőbe adagoltam és indulhatott is a sütés!
Míg sütöttem a gofrikat, Apát és a gyerkőcöt a szobába száműztem, mert ők hajlamosak szétégetni a szájukat, hogy mielőbb süteményhez jussanak. A gofrik élettartama sütést követően max. 15 perc volt, hiába tényleg fincsi lett. Kb.10-12 db lesz ebből az adagból. (Nekem 11 db-ra jött volna ki, de szétosztottam a sütő közepe felől kiindulva két kisebb darabra, mert ha csak az egyik felébe öntöm a tésztát, akkor nem sül meg, egyszer már kipróbáltam és befürödtem vele, csak azért írom.)
Tálaláshoz ajánlom a barack lekvárt, nagyon illik hozzá, de ízlés szerint tálalható csoki krémmel, tejszínhabbal vagy ki hogy szereti!
Apának ezúton is köszönöm a közreműködést, így pikk-pakk elkészültem a fényképezéssel és a sütéssel, ennek hála a gyermek sem halt éhen. Zaarah
Az urammal való közös alkotás eredménye.
Hozzávalók:
25-30 dkg liszt
3 tojás
10 dkg margarin
kb. 3 dl tej
egy zacskó sütőpor
egy csipetnyi só
4 evőkanál cukor
kandírozott narancs (ízlés szerinti mennyiségben)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A margarint felolvasztottam egy tálban ( a mikróban), majd a (tiszta) tojásokat a közepébe ütötte az Uram.
Én meg kattintgattam a fényképezővel.
Ezután hozzáadtuk a szilárd alapanyagokat: a sót, lisztet, cukrot, sütőport a fahéjat. (Kinek mi volt éppen a keze ügyében.)
Hozzáöntöttük a tejet, és utolsó lépésként beleszórtuk a kandírozott narancsot, majd habverővel elkevertük. (Ha túl sűrűnek találjuk, akkor öntsünk még hozzá egy kis tejet. Én olyan állagúra szoktam keverni, mint a piskóta tészta. Az sem jó, ha túlzottan folyik, meg az sem, ha sehogy nem akar a kanálról a sütőbe kerülni, mert akkor tuti mindent összemaszatolunk vele.)
Hogy mindenkit megnyugtassak: nem felejtettem el kiolajozni a sütőt! A tésztát az előmelegített sütőbe adagoltam és indulhatott is a sütés!
Míg sütöttem a gofrikat, Apát és a gyerkőcöt a szobába száműztem, mert ők hajlamosak szétégetni a szájukat, hogy mielőbb süteményhez jussanak. A gofrik élettartama sütést követően max. 15 perc volt, hiába tényleg fincsi lett. Kb.10-12 db lesz ebből az adagból. (Nekem 11 db-ra jött volna ki, de szétosztottam a sütő közepe felől kiindulva két kisebb darabra, mert ha csak az egyik felébe öntöm a tésztát, akkor nem sül meg, egyszer már kipróbáltam és befürödtem vele, csak azért írom.)
Tálaláshoz ajánlom a barack lekvárt, nagyon illik hozzá, de ízlés szerint tálalható csoki krémmel, tejszínhabbal vagy ki hogy szereti!
Apának ezúton is köszönöm a közreműködést, így pikk-pakk elkészültem a fényképezéssel és a sütéssel, ennek hála a gyermek sem halt éhen. Zaarah
Megjegyzések
Megjegyzés küldése