Paradicsomleves hűtve, főzés nélkül!
Nagyon le vagyok maradva a blog
írással. Mentségemre legyen, hogy ebben a hőségben csak olyat főzök,
amit gyorsan össze lehet csapni, mert 34 fok van a konyhánkban alapból,
plusz, ha még főzök! Olyankor meg se merem nézni. Fényképezgetni meg már
eszemben sincs, örülök, ha túlélem a konyhában töltött időt.
Utoljára a paradicsomlevesről írtam. Viszont a jó hír, hogy aki szereti hidegen is elkészítheti. (Kép nélkül, nézzétek el!)
Mos a változatosság kedvéért vegyünk egy dobozos / üveges (1 literes) IVÓ paradicsomlevet, nem sűrítettet. Nincs más dolgunk, mint fűszerezni ízlés szerint egy kevés sóval (ízlés szerint), őrölt borssal, egy leheletnyi citromlével (ha igazi citromunk van, akkor reszelhetünk bele egy pici citromhéjat is).
Végül cukrozzuk.
Most kivételesen célszerűbb porcukrot használni, mert könnyebben
feloldódik, mint a kristálycukor. Nincs is más dolgunk, mint alaposan
elkeverni és hűtőbe tenni. Amennyiben van fűszernövényünk, tálaláskor
egy kis bazsalikomlevéllel, esetleg rozmaring ágacskával kínálhatjuk.
Kipróbáljátok? Z.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése