Mákos mikrós süti
Nem tudom, hogy Ti, hogy bírjátok ezt a meleget, de mi nagyon nehezen. A sütőt eszemben sincs begyújtani továbbra sem, nem akarok hőgutát kapni az amúgy is több, mint 30 fokos konyhában. Szóval ismét mikróban varázsoltunk süteményt, ezúttal mákosat. Kisfiam nagyon szereti a mákos tésztát, a mákos sütit, így külön örült ennek.
A mikrós sütivel kapcsolatban még annyit megjegyeznék, hogy ez az a süti, ami csak frissen jó. Ha órák hosszat áll, akkor megszikkad. Nem forrón kell enni, hanem mikor már kihűlt, akkor a legjobb.
Nálunk ez az adag egy komplett reggelit kitett. Egy pohár kakaóval, tejeskávéval valóban tápláló reggeli.
A múltkori mikrós süti receptjét variáltuk kicsit tovább. Ismét szilikon gyümölcstorta formába öntöttem, de ha nektek nincs egy nagyobb jénai is megteszi.
Hozzávalók:
3 tojás
másfél mokkáskanál sütőpor
7-8 evőkanál cukor
5-6 evőkanál darált mák
7-8 evőkanál étolaj
10 evőkanál tej
11-12 evőkanál liszt
A tojásokat alaposan megmossuk és feltörjük egy tálba, kikeverjük a cukorral, majd a többi hozzávalóval. Amennyiben túl sűrűnek találjuk, kanalanként adagolhatunk hozzá tejet. Akinek van szórhat bele meggyet, még finomabb lesz a végeredmény. Formába öntjük és 800 W-on kb. 9-10 perc alatt készre mikrózzuk. Sütés közben alaposan meg fog emelkedni,majd ha már nem mikrózzuk összeesik némiképp. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mi porcukorral tálaltuk. Aki szereti, tehet bele több mákot is!
Fázis képeket ismét elfelejtettem készíteni, már csak a formába öntve fényképeztem:
1. kép: Sütés előtt a formába öntve:
2.. kép: Sütés után, kb. 10 perc múlva:
3. kép: Tálalva:
Jó étvágyat! Zaarah
Megjegyzések
Megjegyzés küldése