Paradicsomleves

  Paradicsomlevest azért szeretek készíteni, mert nagyon gyorsan elkészül. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az én drága nagymamám (és nagypapám)  a mai napig tesz el üveges paradicsomlevet. Sajnos nagyon ritkán látom őket és mindig olyan jó érzés abból készíteni valamit, amiben az kezük munkája van. Ez a leves azon kevesek egyike, amit a fiam is megeszik, ráadásul a párom egyik kedvence. Vágjunk is bele!

Hozzávalók:
- fél liter paradicsomlé (nem az ivólére gondolok)
- fél liter víz
- 2 evőkanál olaj (vagy olívaolaj)
-1 evőkanál liszt
- só vagy ételízesítő ízlés szerint
- fűszerek: őrölt fekete bors, oregano és bazsalikom (babérlevél)
- cukor

  Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat és világos színű rántást készítünk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet folyamatos keverés mellett és felöntjük még fél liter vízzel. Ekkor fűszerezzük és néhány percig forraljuk Ennyi! Ez tényleg nagyon egyszerű és gyors volt ugye?

Én pirított zsemle/kenyér kockákkal tálalom vagy cérnametéltet főzök a levesbe.
Ha tésztával készítem, akkor amint felforrt a leves beleszórom a tésztát és, amint megfőtt lezárom a levest.

Ha nincs otthon paradicsomlevünk, sűrített paradicsomkonzervvel is készíthetjük. Ez esetben keverjük a sűrített paradicsomot a rántáshoz és öntsük fel 1 liter vízzel.

Természetesen a mediterrán fűszerek el is hagyhatóak, simán sóval és cukorral és készíthetjük, de mi így szeretjük, azért ezt a variációt osztottam meg veletek.

Néhány fázis fotó:
                                                                  Fűszerezés:
Tészta főzés:
Elkészült a leves:

Jó étvágyat! Z.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések