Tejbegríz
Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan könnyű elrontani a tejbegrízt. Most megosztom veletek az én praktikáimat. Régebben sokat szenvedtem azzal, hogy mindig maradtak kis csomók benne, míg rá nem jöttem a nyitjára.
Hozzávalók:
1 liter tej (magasabb zsírtartalmú tejjel szerintem finomabb)
10 evőkanál búzadara
4 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
(opcionális: 1 kis csomag vaníliás cukor)
A tejet maximum közepes lángon teszem oda. A közepesen sűrű gríz titka az arányokban van: ahány dl tejet használok ugyanannyi kanál darát teszek bele. Most jön a lényeg, nem várom meg a tej felforr, hanem mikor langyos a tej belekanalazom a darát, beleteszem a cukrot és együtt főzöm meg gyakori keverés mellett.
Nem érdemes nagyobb hőfokon készíteni, különben könnyen odakap az alja. Forrás után még néhány percig főzzük.
Főzés után azonnal tányérokba szedjük és ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal vagy kakaóporral, majd meghintjük kristálycukorral (vagy nyírfacukorral).
Jó étvágyat! FB oldalamon Vízió Dekor néven találsz meg! Z.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése