Tócsni, ahogy én szoktam készíteni

  A tócsnit sokféle néven ismerhetjük, talán a legközismertebb a macok, lapcsánka, bodag,  cicege, pacsni, tovább nem is sorolnám. Ahány néven ismerhetjük, annyi féle képpen el is készíthetjük.  Én most a saját receptemet osztom meg veletek.


Hozzávalók:

1 kg nyers burgonya nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 egész tojás
liszt
tej
bors
2-3 gerezdnyi zúzott fokhagyma (vagy amilyen formában otthonunkban fellelhető)
olaj

  A reszelt krumplit sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk ízlés szerint. Ráütjük  a tojásokat és villával elkeverjük. Ezután pár kanál lisztet szórunk rá és kb. 2 dl tejet öntök hozzá. Egy evőkanál olajat is hozzákeverünk a végén.


  Egy serpenyőbe szintén egy evőkanál olajat öntünk, majd miután felforrósodott, kanállal a serpenyőbe szedjük, szétterítjük. 


  Miután átsült az egyik oldala, megfordítjuk egy villa segítségével és a másik oldalát is készre sütjük.


  El is készültünk. Mi tejföllel tálaljuk, ezért is sütöttem ilyen nagyra. Ha valamilyen étel mellé készítjük kísérőként, akkor több kisebb kupacot tegyünk a serpenyőbe és hagyhatjuk kb. másfél cm vastagságúra. Jó étvágyat kívánok! Z.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések