Tócsni, ahogy én szoktam készíteni
A tócsnit sokféle néven ismerhetjük, talán a legközismertebb a macok, lapcsánka, bodag, cicege, pacsni, tovább nem is sorolnám. Ahány néven ismerhetjük, annyi féle képpen el is készíthetjük. Én most a saját receptemet osztom meg veletek.
Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 egész tojás
liszt
tej
só
bors
2-3 gerezdnyi zúzott fokhagyma (vagy amilyen formában otthonunkban fellelhető)
olaj
A reszelt krumplit sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk ízlés szerint. Ráütjük a tojásokat és villával elkeverjük. Ezután pár kanál lisztet szórunk rá és kb. 2 dl tejet öntök hozzá. Egy evőkanál olajat is hozzákeverünk a végén.
Egy serpenyőbe szintén egy evőkanál olajat öntünk, majd miután felforrósodott, kanállal a serpenyőbe szedjük, szétterítjük.
Miután átsült az egyik oldala, megfordítjuk egy villa segítségével és a másik oldalát is készre sütjük.
El is készültünk. Mi tejföllel tálaljuk, ezért is sütöttem ilyen nagyra. Ha valamilyen étel mellé készítjük kísérőként, akkor több kisebb kupacot tegyünk a serpenyőbe és hagyhatjuk kb. másfél cm vastagságúra. Jó étvágyat kívánok! Z.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése