Ecetes fokhagyma

  Pár hónapja vásároltunk egy kis üveg ecetes fokhagymát és nagyon ízlett mindenkinek. Mikor elfogyott, arra gondoltam, hogy kipróbálom én is, nem lehet bonyolult dolog és valóban nem az! Én a kiürült üvegbe csináltam egy ugyanakkora adagot, mint eredetileg volt benne. Ehhez mindössze 3 fej fokhagymára volt szükség, cukorra, sóra (egy nagyobb csipet) ecetre / almaecetre és fűszerekre. Babérlevelet és egész borsot tettem bele, de tehetünk bele mást is, akár erős paprikát, mustármagot, zöld fűszereket is.


  Első lépésben megpucoljuk a fokhagymát, majd egy evőkanál almaecetből, egy egy evőkanál ecetből, egy evőkanál cukorból, sóból elkészítjük az ecetes alaplevet, amit felengedtem kb. 1-1,5 dl  vízzel.. 2 db babérlevelet és pár szem egész borsot tettem az üveg aljára, majd a fokhagymák következtek. Ráöntöttem az ecetes levet. Ha kevés öntsünk még rá vizet, hogy ellepje a fokhagymákat. 



  Celofánt vagy folpackot tegyünk a tetejére és szorosan tekerjük rá a kupakot. Ezután nincs más dolgunk, mint a kamrába tenni és kb. 2 hét múlva fogyaszthatjuk is. Felbontás után hűtőbe tettem, mivel tartósítószert nem adtam hozzá.

  Előfordulhat, hogy a fokhagyma elszíneződik, de ettől nem kell megijedni, nem lesz tőle semmi bajunk. Erről találtam  egy jó cikket, érdemes elolvasni: http://www.foodandwine.hu/2011/03/24/kek-fokhagyma-mitol-lesz-kek-a-fokhagyma/ !


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések