Diós répatorta

  Mivel a diónak idénye van, a  répa pedig a megfizethető zöldségek kategóriájába tartozik, ezért gondoltam úgy, hogy ezt a nagyon egyszerű mikróban és sütőben egyaránt elkészíthető süteményt megosztom veletek. A szokásos, már jól bevált mikrós receptet vettem alapul, így elsőre jól sikerült. Ha valakinek nincsen diója nem tragédia, csak répával is elkészítheti!

Hozzávalók:

- 3 tojás
- másfél mokkáskanál sütőpor
- 7-8 evőkanál cukor
- 7-8 evőkanál étolaj
- 10-12 evőkanál tej
- 11-12 evőkanál liszt
- kb. 2 marék darált dió (én robotgépben aprítottam fel és maradtak benne kisebb darabok is, amitől szerintem még jobb is lett az egész)
- 3-4 db közepes répa

  Elsőként a diót robotgéppel felaprítjuk, ezt követően a répát megpucoljuk, lereszeljük (a nagy lyukú oldalán a reszelőnek).

  A tojásokat megmossuk (fertőtlenítjük), egyenként felütjük és a répára öntjük. Hozzáadagoljuk a tejet, olajat, majd a diót, végül a száraz hozzávalókat: cukrot, és a liszttel elkevert sütőport és fakanállal elkeverjük.  (Ez utóbbiról a kép sajnos hibás lett, így azt nem tudtam feltölteni.)


  Sütőformába öntjük és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a mikróban 800 W-on (vagy tepsiben kb. 20-25 perc alatt 180-200 fokon sütőben).

   Elképzelhető, hogy a közepe lassabban sül át, így villával ellenőrizzük,  és ha kell, akkor még néhány percet nyomjunk rá! Én porcukorral tálaltam, de készíthetünk rá mázat is. Laktató, kiadós, egészséges finomság, akár egy reggelit is kiválthatunk vele egy bögre tejjel.


  Nálunk most ez az egyik favorit a sütemények között, amit még az én zöldségellenes kisfiam is szó nélkül töm magába, sőt most a bejegyzést látva már szeretne is egy újabb adagot süttetni. Jó étvágyat! Z.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések