Tej és tojás mentes keksz egyszerűen, gyorsan
Kissé szkeptikus voltam, mikor először olvastam az eredeti receptet, de elkészítettük és tényleg jól sikerült. Karácsonyi kiszúró formákat használtuk, de természetesen bármilyet használhatsz. Kis módosításokkal saját ízlésünkre formáltuk az ötletadó receptet.
Hozzávalók:
1 db 250 g-os Vénusz Vaníliaízű sütőmargarin (ha sima sütőmargarin van otthon, akkor egy kis csomag vaníliás cukrot is adjunk a recepthez)
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding (főzös, nem kikeverős)
3-4 evőkanál kókuszreszelék (elhagyható a receptből, de mi direkt kókuszosra szerettük volna)
Első lépésben a margarint felolvasztjuk (mikróban, vagy alacsony hőmérsékleten egy lábasban), amit kikeverünk a porcukorral, majd pedig hozzáadjuk a lisztet, a pudingokat, végül pedig a kókuszreszeléket. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán linzer tészta vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kiszaggatott formákat. Kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kiszaggatott formákat. Kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütés után a kekszünk kissé puha, de törékeny lesz, majd megkeményedik, ezért érdemes kihűlés után zárt dobozba tenni, így élvezhető lesz az állaga. Próbáljátok ki Ti is: Zaarah Dekor
Megjegyzések
Megjegyzés küldése